sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Luontaistuotteet helpottavat vaihdevuosia

Vaihdevuodet tietävät naisen elämässä omituisten oireiden jaksoa: hikoilua, sydämen tykytystä, kuumia aaltoja, unihäiriöitä ja mielialanvaihteluita. Oireet hankaloittavat elämää ja jopa huonontavat elämänlaatua. Lääketieteen vastaus oireisiin on joko tyyni välinpitämättömyys tai hormonikorvaushoito, jonka tiedetään lisäävän syöpäriskiä.

Hankalia oireita voi helpottaa hellemminkin. Luonnon omia kasveja ja rohtoja on käytetty kautta historian helpottamaan naisen elämää ja hormonitoiminnan heilahteluita. Elimistön hiipuvaa estrogeenituotantoa voi elvyttää luonnon omilla estrogeeneilla – turvallisesti ja ilman sivuvaikutuksia.

MenoHop selättää oireet

MenoHop on eräs suosituimmista luontaistuotteista vaihdevuosiin. Valmiste sisältää fyto- eli kasviestrogeenia, joka korvaa tehokkaasti elimistön omaa estrogeenia. Gentin yliopisto on onnistunut eriyttämään humalakasvista hopeiini-kasviestrogeenin.

Hopeiinin ansiosta MenoHop on luonnonmukainen apu, mutta yhtä tehokas kuin synteettiset hormonivalmisteet. Säännöllisesti nautitun kasviestrogeenin avulla kuumat aallot ja ärtyisyys ovat vain naistenlehtien legendaa. Kasviestrogeeni vaikuttaa noin neljässä viikossa, mutta toisilla oireet helpottuvat nopeamminkin.

Estrogeenin tuotannon hiipuminen saa myös kuukautiskierron päättymään. Tästä huolimatta on tärkeää huolehtia säännöllisistä gynekologin tarkastuksista, niin vaihdevuosi-iässä kuin sen jälkeenkin. Gynekologille on myös hyvä kertoa, että käyttää kasviestrogeenivalmistetta vaihdevuosista johtuvien oireiden hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti